LIVE Giro: Kansen voor Van der Poel in lastige overgangsrit

In dit bericht vind je dagelijks een liveticker met alle statistieken over de etappe van de dag en een overzicht van alle nog te verrijden etappes.Etappe 10: Pescara – JesiWanneer: dinsdag 17 mei, start om 12u20Afstand: 196 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ***De renners krijgen even de tijd om er na de rustdag weer in te komen, maar moeten wel nog stevig aan de bak. Het parcours is duidelijk opgedeeld in twee delen: het begint vlak langs de Adriatische kust, in de tweede helft volgt echter een opeenvolging van beklimmingen – waaronder zelfs enkele ‘muren’ – zonder adempauze. Naarmate het profiel verandert, worden de wegen ook smaller en steiler tijdens opeenvolgende beklimmingen naar Civitanova Alta (tot Crocette di Montecosaro), Recanati, Filottrano, Santa Maria Nova en Monsano. Voorbij Monsano is het nog slechts 9 kilometer richting finish, met eerst een brede afdaling en uitendelijk de licht oplopende slotmeters aan 2%.Etappe 11: Santarcangelo di Romagna – Reggio Emilia ParmigianoWanneer: woensdag 18 mei, start om 12u20Afstand: 203 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: *Een langere, maar biljartvlakke etappe door het laagland van Emilia-Romagna, over rechte en veelal brede wegen richting massasprint.Etappe 12: Parma – GenovaWanneer: donderdag 19 mei, start om 11u50Afstand: 204 kilometer, aankomst omstreeks 17u10Type: overgangsetappeLastigheid: ***Vandaag wordt voor velen een emotionele dag, want voor het eerst sinds het overlijden van Wouter Weylandt keert de Giro terug naar de Passo del Bocco. In de derde etappe van de Giro 2011 bleef in de afzink van die klim een pedaal van de toen 26-jarige Belgische spurter achter een muurtje steken, waarna hij zwaar ten val kwam en overleed. Vanaf de start in Parma gaat het lichtjes oplopend richting die klim van derde categorie halverwege koers, met nadien die lange en technische afdaling die Weylandt fataal werd.Los van alle emoties is deze etappe op papier een uitdagende etappe door de Apennijnen. met na de Passo del Bocco nog twee hellingen van derde categorie: de Colletta di Boasi en de Valico di Trensasco. In Genua steken de renners de nieuwe San Giorgio-brug over, op weg naar de finale in het stadscentrum.Etappe 13: Sanremo – CuneoWanneer: vrijdag 20 mei, start om 13u20Afstand: 150 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: **Na één enkele klim, de Colle di Nava (cat. 3) in het eerste deel van de route, volgt een lange rit door de Cuneo-vlakte. Op weg naar die Colle di Nava gaat de route door talrijke goed verlichte tunnels. De laatste kilometers van deze etappe worden gereden op brede, rechte en goed verharde stadswegen, met wel enkele rotondes. Bij de ingang van de oude stad van Cuneo rijden de renners 800 meter lang op gep …
Lees verder…….