Dappere Brouwer strandt bij US Open: ‘Beste tien dagen van mijn leven’

NOS Sport•gisteren, 23:18•Aangepast vandaag, 10:29Brouwer begint sterk, maar strandt in tweede ronde US OpenGijs Brouwer is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De nummer 181 van de wereld weerde zich kranig tegen de als 26ste geplaatste Lorenzo Musetti, maar ging met 7-6 (1), 3-6, 4-6, 2-6 onderuit.De 26-jarige qualifier speelde in de eerste set fantastisch. Hij maakte bijna geen fouten en scoorde punt na punt met zijn linkshandige forehand strak langs de lijnen.Druk te grootMusetti, nummer 30 van de wereld, schakelde echter een tandje bij en daarmee werd de druk op onze landgenoot te groot. In set drie repareerde Brouwer nog knap een break achterstand, maar de Italiaan liet niet meer los. Daarmee zijn alle Nederlanders op de US Open uitgeschakeld.Brouwer, begin dit seizoen nog 367ste, zal na dit toernooi rond de 150ste plaats staan.Brouwer noemt zijn grandslamdebuut “de beste tien dagen van zijn leven”. Hij blikt met een goed gevoel terug op zijn avontuur in New York. “Ik ben een beetje teleurgesteld wel, maar toch ben ik blij met hoe ik het hier heb gedaan.””Ik kom 149 of 150 te staan, nog steeds niet genoeg om direct in ATP-toernooien te komen, dus ik zal nog challengers moeten spelen en dan op naar die top-100”, zegt Brouwer.Zijn grootse les in de Verenigde Staten? “Dat ik het aankan.”Alcaraz makkelijk doorCarlos Alcaraz plaatste zich in New York met gemak voor de derde ronde. Het 19-jarige Spaanse toptalent versloeg Federico Coria met 6-2, 6-1, 7-5.EPACarlos AlcarazDe Argentijn had een ronde eerder nog gewonnen van Tallon Griekspoor, maar dit was andere koek. De nummer vier van de wereld bewoog geweldig, kwam veelvuldig naar het net en sloeg 42 winners.Coria gaf zich niet zomaar gewonnen en kreeg liefst 14 kansen om de opslag van zijn tegenstander te breken. Slechts een ervan wist hij te benutten, in de derde set.En ook daarmee kon hij Alcaraz, die in New York als alles een beetje meezit de nummer een van de wereld kan worden, geen pijn doen.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….