Eerste Formule 1-fans in Zandvoort voor raceweekend

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Max Verstappen „Honderden” Formule 1-bezoekers lopen vrijdagochtend over de Zandvoortse boulevard richting het circuit. Vanaf 12.30 uur staan de eerste trainingen gepland.

Flóri Hofman

2 september 2022 om 10:02

Leestijd 1 minuut

Formule 1-bezoekers zijn onderweg naar het circuit van Zandvoort.

Foto Jeroen Jumelet/ANP

De eerste Formule 1-fans zijn vrijdagochtend aangekomen in Zandvoort, waar dit weekend de Grand Prix plaatsvindt. Volgens persbureau ANP lopen „honderden” bezoekers, veelal gehuld in oranje of een shirt van een raceteam, over de Zandvoortse boulevard richting het circuit. Vanaf 12.30 uur staan de eerste F1-trainingen gepland. Zaterdag moeten de coureurs zich kwalificeren en de race zelf vindt zondagmiddag plaats, met Max Verstappen als grote favoriet.
Ook op stations rond Zandvoort is het druk met fans. Zo kwamen volgens de NS rond 07.00 uur de eerste bezoekers aan op Amsterdam Centraal om vanaf daar door te reizen naar Zandvoort, en stonden om 07.30 uur al tientallen fans op het station van Haarlem. „De sfeer is feestelijk”, aldus de NS.
De spoorvervoerder waarschuwt met name op Amsterdam Centraal voor „grote drukte in de treinen en op de stations”. De NS verwacht meer treinreizigers dan tijdens de race van vorig jaar, omdat destijds door coronamaatregelen beperkingen golden voor hoeveel bezoekers naar het circuit mochten komen. Alsnog kwamen toen dagelijks zo’n 65.000 fans op het evenement af. Nu rekent de organisatie op ruim 100 …
Lees verder…….