Anticlimax voor de tifosi van Ferrari op Monza, waar Verstappen wint

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Reportage

Grote Prijs van Italië Ferrari vierde op het circuit van Monza twee jubilea. Maar het Italiaanse Formule 1-team wist het chagrijn van eerder gemaakte fouten niet achter zich te laten.

Sam de Voogt

11 september 2022 om 21:59

Leestijd 6 minuten

Na twee jaar waren er weer toeschouwers welkom op Monza, waar bijna alle aandacht uitging naar Ferrari.

Miguel Medina / AFP

Zonder dat er een raceauto in de buurt is, begint het publiek op de hoofdtribune van het Autodromo Nazionale Monza keihard te fluiten. Het is tegen het einde van de Grote Prijs van Italië en de wedstrijd is een paar ronden geleden geneutraliseerd omdat de auto van Daniel Ricciardo op de baan stil is komen te staan.Omdat de oranje McLaren van de Australiër nog in een versnelling staat, is de auto moeilijk te verplaatsen en duurt het lang voordat het circuit weer vrij is. Intussen rijden de andere auto’s op gematigde snelheid hun rondjes achter de safetycar, en komt de …
Lees verder…….