‘Djokovic krijgt toestemming om in 2023 aan Australian Open deel te nemen’

ANPNOS Sport•gisteren, 19:27Er lijkt voor Novak Djokovic een opening om in 2023 aan de Australian Open deel te nemen. Volgens The Sunday Telegraph is de Australische regering “in principe” akkoord om de inreisbeperking voor de Servische tennisser op te heffen.Ingewijden zeggen tegen de Australische krant dat er nog geen officiële aanvraag gedaan is om het inreisverbod van de 21-voudig grandslamkampioen ongedaan te maken, maar dat lijkt dus een kwestie van tijd.Beladen zaakDjokovic heeft zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus en kreeg daardoor in januari geen toestemming om Australië binnen te komen. De hele zaak deed veel stof opwaaien.Aanvankelijk kwam Djokovic op basis van een medische vrijstelling in aanmerking voor een visum, maar de tennisser werd op het vliegveld van Melbourne alsnog tegengehouden door de immigratiedienst.Soap ten einde: ‘Extreem teleurgestelde’ Djokovic moet Australië verlatenEen rechter oordeelde dat Djokovic onredelijk was behandeld en gaf de Serviër alsnog toegang tot het land. Maar toenmalig immigratieminister Alex Hawke trok vervolgens het visum “in het belang van de Australische gemeenschap” weer in, waarna Djokovic Australië toch moest verlaten.Nieuw kabinetDjokovic lijkt een jaar later te profiteren van andere inzichten van een nieuw Australisch kabinet, dat in juni officieel in dienst trad.Toernooidirecteur Craig Tiley van de Australian Open zou een Spaanstalige tennisjournalist van ESPN hebben gemeld dat Djokovic “zeker” de mogelijkheid gaat krijgen om volgend jaar in Melbourne weer mee te doen. De huidige nummer zeven van de wereldranglijst kan dan voor zijn tiende Australian Open-titel gaan.Djokovic kwam vanwege zijn ongevaccineerde status ook de Verenigde Staten niet binnen en miste daardoor de US Open. De pas 19-jarige Spanjaard Carlos Alcaraz won zondag het grandslamtoernooi in New York.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….