Talentvolle Korda stunt met winst op Medvedev, in de geest van vader Petr

AFPNOS Sport•gisteren, 14:25Sebastian Korda heeft op de Australian Open voor een flinke stunt gezorgd door ten koste Daniil Medvedev de achtste finales te bereiken.De 22-jarige Amerikaan was met indrukwekkend koelbloedig tennis te sterk voor de Rus, de verliezend finalist van de laatste twee edities van het toernooi in Melbourne: 7-6 (7), 6-3, 7-6 (4).Vooral in de eerste twee sets had Medvedev (de nummer zeven van de wereld) geen antwoord op het energieke en bij vlagen spectaculaire spel van Korda (nummer 31 van de wereld). De Amerikaan speelde met steeds meer zelfvertrouwen en was dominant in de rally’s.In de derde set brak Korda Medvedev al vroeg en even leek hij de partij met gemak af te gaan maken. Maar op 4-3 brak zijn Russische tegenstander hem terug, waarna een tiebreak volgde.ANPDaniil MedvedevDaarin was Korda weer net zo goed als in de eerste twee sets. Hij liep snel uit naar een 6-1 voorsprong en maakte het karwei na drie gemiste matchpoints af met een forehandwinner.TopsportfamilieKorda staat te boek als een groot talent, maar wist tot nu toe op grandslamtoernooien nog geen onuitwisbare indruk te maken. Zijn beste prestaties tot nu toe zijn een plek in de vierde ronde op Roland Garros en Wimbledon.De in Florida opgegroeide Korda is een telg uit een echte sportfamilie. Vader Petr won de Australian Open in 1998 en moeder Regina Rajchrtová was in 1991 de mondiale nummer 26 in het vrouwentennis, terwijl Sebastians zussen Nelly en Jessica bekende golfsters zijn.Bijzonder is dat vader Petr en zijn drie kinderen allen sportieve (jeugd)successen boekten in Australië. Allemaal deden ze na hun titel de ‘schaarsprong’, die vader Petr introduceerde toen hij in 1998 als Tsjechische tennisser de Australian Open won.Hurkacz en Chatsjanov knokken zich naar zegeHubert Hurkacz haalde voor het eerst de achtste finales in Melbourne. De Pool, die in vier eerdere optredens nooit voorbij de tweede ronde gekomen was, won in een vijfsetter met 7-6 (3), 6-4, 1-6, 4-6, 6-3 van de Canadees Denis Shapovalov.Karen Chatsjanov voorkwam tegen Frances Tiafoe op wonderlijke wijze een vijfde set. Hij werkte in de tiebreak van de vierde set zes setpunten weg (waarvan vijf op een rij) en won met 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (9). Beiden strandden op de laatste editie van de US Open pas in de halve finales.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….