x
Thesportsnewz
Uncategorized

De Formule 1 begint aan een nieuw, lang seizoen – met twee Nederlandse coureurs

De Formule 1 begint aan een nieuw, lang seizoen – met twee Nederlandse coureurs
  • PublishedMarch 17, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
09:53

Autosport De Formule 1 gaat zondag van start met de Grote Prijs van Bahrein, de eerste van 23 races. Max Verstappen is de favoriet voor de titel, terwijl Nyck de Vries voor het eerst een heel seizoen rijdt.

Vincent Sondermeijer

3 maart 2023

Leestijd 5 minuten

De auto van Max Verstappen wordt in Bahrein door monteurs van Red Bull Racing de garage ingeduwd. Foto Nir Elias / Reuters

Ruim drie keer de wereld rond. Om het langste Formule 1-seizoen ooit te voltooien, moeten coureurs, teams en volgers van de sport hemelsbreed 132.161 kilometer afleggen – trips naar huis tussen de wedstrijden door nog niet eens meegerekend. Het 23 races tellende programma voert eind augustus opnieuw langs Zandvoort, en later ook voor het eerst langs de casino’s van Las Vegas.
Maar de F1-jaargang 2023 begint zondag in Bahrein, waar de teams vorige week al hun nieuwe auto’s testten. Een vooruitblik.
Red Bull staat er goed voor
Zo zenuwslopend als de strijd was die Max Verstappen in 2021 moest leveren voor zijn eerste wereldtitel, zo saai was de manier waarop hij vorig jaar voor de tweede keer kampioen werd. Verstappen won vijftien grands prix, de titel was vier races voor het einde binnen. Het ziet e …
Lees verder…….

Written By
Henry