In rolstoel afgevoerde tennisster Andreescu heeft twee gescheurde enkelbanden

Pro Shots

Bianca Andreescu

NOS Sport•vandaag, 09:49

Huilend in een rolstoel werd de Canadese tennisster Bianca Andreescu maandag van de baan gereden in Miami, nadat haar enkel was dubbelgeklapt. Ze voelde al aan dat het mis was. Woensdag bleek dat de 22-jarige Canadese twee gescheurde banden in haar linkerenkel heeft.

Andreescu liep de blessure maandag op in haar partij tegen de Russin Ekaterina Aleksandrova in de vierde ronde van het toernooi van Miami. De winnares van de US Open in 2019 moest enkele dagen wachten op een diagnose.

“De resultaten van het onderzoek laten zien dat ik twee banden in mijn linkerenkel heb gescheurd”, twitterde de tennisster. “Het is moeilijk te zeggen hoe lang dit gaat duren, maar we kunnen in ieder geval zeggen dat het veel erger had kunnen zijn.” Voor een gescheurde enkelband staat over het algemeen een herstel van 6 tot 12 weken.

Andreescu kampte in haar jonge carrière al vaker met blessureleed. Nu zal ze opnieuw moeten revalideren. “Ik ben optimistisch dat ik snel weer op de baan kan staan.”

Haar doorbraak had Andreescu in 2019, toen ze drie titels won op de WTA Tour, met als hoogtepunt de US Open. Ze bereikte de vierde plaats op de wereldranglijst, maar viel mede door fysieke problemen terug naar plek 31.

In Miami toonde Andreescu weer wat van haar oude vorm door Emma Raducanu, Maria Sakkari en Sofia Kenin te verslaan. Tot het misging in de partij tegen Aleksandrova.

Andreescu verlaat tennisbaan huilend in een rolstoel; drama in Miami

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….